Opäť úradujú falošní pracovníci finančnej správy

03.06.2014 Bratislava

Bratislava 3. júna (TASR) - Na Slovensku opäť úradujú falošní pracovníci finančnej správy. Tentoraz sa zamerali na získavanie prihlasovacích údajov k elektronickej komunikácii. Telefonicky kontaktujú daňovníka a predstavia sa ako pracovníci finančnej správy alebo daňového úradu. Vyžiadajú si prístupové údaje do elektronických schránok. Následne kontá daňovníkov využívajú.

"Občania či podnikatelia, ktorí komunikujú s finančnou správou elektronicky prostredníctvom portálu finančnej správy, potrebujú na prihlásenie takzvané ID a heslo. Práve na tieto dva údaje sa podvodníci zamerali. Odporúčame preto, aby daňovníci svoje identifikačné údaje nikomu neposkytovali," upozornila hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

ID a heslo sú dôverné identifikačné ukazovatele každého občania či podnikateľa. "Pracovníci finančnej správy tieto údaje nikdy nezískavajú telefonicky," upozornila hovorkyňa FS. Vyzvala preto každého, kto sa s takýmto konaním stretne, aby to nahlásil prostredníctvom zelenej linky či call centra FS na čísle 048/4317222.
 

Vyberte región